• Βασικοί κανόνες χρήσης του φόρουμ: 1. Κάθε ένας μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί. 2. Δεν επιτρέπονται οι διαφημίσεις 3. Απαντήστε επί του συγκεκριμένου θέματος. 4. Επιτρέπεται ένα μόνο ψευδώνυμο ανά άτομο. 5. Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» 6. Δεν επιτρέπεται η χρήση του φόρουμ με στόχο την προπαγάνδα | Με βάση τα παραπάνω: ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής ενός θέματος ή απάντησης ή ακόμη και τη διαγραφή ενός χρήστη χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 Sat Apr 20, 2019, 8:20 am
 0  6
Showing 1 to 1 of 1 entries.

Ποιες είναι οι ποικιλίες της Κέας; «Τα μακρόστενα, τα “νυχάτα”. Τα ολοστρόγγυλα, τα “φουντούκια”. Τα μεγάλα, “τα ελεφάντινα”. Τα κοντόχοντρα, τα “μέτζο”. Τα μικρά, τα “κουφέτα”. Σπάνια αμύγδαλα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που δεν συναντάμε αλλού στην Ελλάδα – σε παραγωγική διάσταση τουλάχιστον», θα πει ο κ.Λυμπερόπουλος. Το δύσκολο αλλά φιλόδοξο εγχείρημα στηρίχθηκε στις βασικές αρχές της φυσικής καλλιέργειας, όπως ο Masanobu Fukuoka δίδαξε, και στην Ελλάδα έγινε γνωστή από τον Παναγιώτη Μανίκα, ενώ επιστρατεύτηκε και η βιοδυναμική καλλιέργεια. Μη έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσει κάποια κρατική ή κοινοτική επιδότηση έως τώρα, στην τιτάνια προσπάθεια που ξεκίνησε ο νέος βιοκαλλιεργητής, βρήκε βοήθεια εκτός συνόρων – από τη βιολόγο, περιβαλλοντολόγο Αννα Βλαχούτσικου στην Αυστρία και τη Reinhild Frech-Emmelmann στη Γερμανία, ιδιοκτήτρια και διευθύντρια της εταιρείας Reinsaat KG (www.reinsaat.at), με πιστοποίηση Demeter. Η εταιρεία, η οποία παράγει στην Αυστρία και μεταπωλεί σπόρους για γεωργική χρήση, είναι γνωστή παγκοσμίως για τη συμβολή της στη διατήρηση παλιών και δημιουργία νέων ποικιλιών. «Οι ποικιλίες που παράγουμε δεν είναι υβρίδια, οπότε οι σπόροι τους μπορούν να παραγάγουν όχι μόνο παραγωγικά αλλά και ανθεκτικά φυτά», τονίζει η κ. Frech-Emmelmann, η οποία δουλεύει στενά με ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες διατήρησης σπόρων. «Χαίρομαι που μπορώ τώρα να μεταφέρω τις γνώσεις και εμπειρίες μου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέα, στο πρόγραμμα διάσωσης ντόπιων ποικιλιών αμυγδαλιάς “ξωτάρης”», προσθέτει.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.kathimerini.gr/1006021/gallery/epikairothta/ellada/swzontas-tis-anydres-amygdalies-ths-keas


--

Ioannis

75
Fri Jul 18, 2014, 5:19 am
Showing 1 to 1 of 1 entries.

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com