Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη μέρα (14/10/2016) της Λαϊκής Συνέλευσης στη Χάγη, της Ολλανδίας.

Όλοι οι εν ζωή ήρωες για την ελευθερία των σπόρων και της τροφής βρίσκονται εδώ.

Περισσότεροι από 500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο. Από την Πέμπτη που φτάσαμε καταφτάνουν συνέχεια καινούριοι άνθρωποι από διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους που τους έχεις διαβάσει στα βιβλία, τους έχεις δει σε βίντεο να αγωνίζονται για τη γη τους, την ελευθερία των σπόρων και της τροφής μας να είναι εδώ μαζί σου, να κινούνται να μιλάνε να βγαίνουν φωτογραφίες να δίνουν συνεντεύξεις και να νιώθεις τόσο οικεία μαζί τους σαν να τους ήξερες από χρόνια.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με μια συνέντευξη τύπου.

Το πρώτο πράγμα που μας είπαν είναι ότι στην περιοχή της Χάγης που βρισκόμαστε δεν επιτρέπονται οι διαδηλώσεις, έτσι δεν μας επιτρέπεται να βγούμε στο δρόμο με πανό!!!

Μέσα στο χώρο που βρισκόμαστε στο Student Hotel αρκετοί ήταν έτοιμοι για να βγουν σε μια πορεία στο δρόμο. Είχαν μεγάλα συνθήματα κατά της Monsanto και κατά των χημικών στη γεωργία.

Στη συνέντευξη τύπου για την εικονική δίκη της Monsanto και της Λαϊκής Συνέλευσης, συμμετείχαν: Vandana Shiva, Corinne Lepage, Emilie Gaillard, Mindy Schneider, Hans Herren, Ronnie Cummins, Andre Leu, Nnimmo Bassey και Renate KÜNAST.

Μίλησαν για την ανάγκη δημιουργίας ενός λαϊκού κινήματος για να αναπληρώσει την αδράνεια των διεθνών θεσμικών οργάνων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. Μια μέρα γεμάτη παρουσιάσεις και εκθέσεις από διάφορους επιστήμονες, ακτιβιστές και ηγέτες σημαντικών οργανώσεων, όπως το Navdanya International, η IFOAM, η GM Watch, και το Δίκτυο Δράσης κατά των Φυτοφαρμάκων, μερικά μόνο από τα εκατοντάδες δίκτυα και κινήματα από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν, τα οποία καλύπτουν θέματα οικοκτονίας και γενοκτονίας, τις δυσμενείς επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων για το περιβάλλον και την υγεία μας, καθώς και τις επιθέσεις από μεγάλες διεθνείς εταιρείες προς τους αγρότες που διασώζουν το δικό τους σπόρο προς τη γεωργία και προς επιστήμονες. Όλοι μαζί, έκαναν μια κοινή δήλωση για να σωθεί ο πλανήτης από την οικοκτονία και τη γενοκτονία.

Αναφέρθηκαν στα εγκλήματα ενάντια στη φύση: που διαπράττουν εταιρίες όπως η Monsanto, μαζί με τις άλλες εταιρείες παραγωγής δηλητήριων. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η φύση έχει δικαιώματα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε τις παραβιάσεις και τη λεηλασία της Μητέρας Φύσης, αν θέλουμε να επιβιώσει όλη η ποικιλία των ειδών στον πλανήτη. Η κατάκτηση της φύσης που οδηγείται από αχαλίνωτη και μη συνετή εκβιομηχάνιση έχει δηλητηριάσει και μολύνει τον πλανήτη μας. Η απληστία για τον έλεγχο της φύσης έχει οδηγήσει τους νέους αποικιοκράτες να αγνοήσουν τις αυτόχθονες παραδόσεις και τις επιστήμες. Κατά τη διαδικασία αυτή, η φύση έχει γίνει ένα όργανο της εκμετάλλευσης.

Είμαστε εδώ σήμερα για να γιορτάσουμε τη Φύση σε όλη την ποικιλομορφία της, με όλα τα δικαιώματα της και καλούμε όλους τους πολίτες του κόσμου να τιμήσουν τα δικαιώματα της Γης μας http://www.collective-evolution.com/2014/08/24/the-universal-declaration-of-the-rights-of-mother-earth/.

Κατοχύρωση της Ζωής και των Σπόρων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας:

Όλα τα όντα, συμπεριλαμβανομένων των φυτών, των ζώων, ακόμη και των παραμικρών μικροοργανισμών είναι αισθανόμενα όντα. Είναι αυτο-οργανωμένα συστήματα διαβίωσης και όχι εφευρέσεις. Ο ισχυρισμός της Monsanto για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τους σπόρους και τη ζωή, δεν αποτελεί μόνο μια κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της φύσης, αλλά αποτελεί και πρόκληση για τη φυσική διαδικασία της δημιουργίας της ίδιας τη ζωή. Η Monsanto ισχυρίζεται ότι είναι «ο δημιουργός», ότι είναι «ο εφευρέτης» της ζωής και των σπόρων. Ωστόσο, τα φυτά και οι σπόροι παράγουν και αναπαράγονται χωρίς την παρέμβαση μιας εταιρείας.

Μόλυνση, γενετική ρύπανση και την καταστροφή της βιοποικιλότητας:

Οι Γ Τ Ο έχουν μολύνει τα χωράφια των αγροτών και κατέστρεψαν γενιές της φυσικής εξέλιξης των φυτών σε όλο τον πλανήτη. Από τον Steve Marsh από την Αυστραλία ως τον Percy Schemeiser από τον Καναδά, οι αγρότες είναι θύματα αυτής της γενετικής επιμόλυνσης. Επιπλέον, οι Γ Τα Ο καταπιέζουν αγρότες, υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν για τη γενετική επιμόλυνση των χωραφιών τους. Το 1995, η Monsanto εισήγαγε λαθραία σπόρους βαμβακιού Bt στην Ινδία μολύνοντας τις περιοχές του βαμβακιού στο Γκουτζαράτ. Η γενετική ρύπανση αυξάνει σε πολλές χώρες χωρίς τις απαιτούμενους όρους για τη βιοασφάλεια ή τις επιστημονικές έρευνες. Σε πολλές χώρες του κόσμου, η Monsanto έχει καταστρέψει χιλιάδες χρόνια της φυσικής εξέλιξης.

Επίθεση στη δημοκρατία και τις χώρες:

Το άρθρο 6 του Συντάγματος της Αργεντινής και του άρθρου 3 (Ι) του Συντάγματος της Ινδίας δεν επιτρέπουν πατέντες σε φυτά και σπόρους, αλλά η Monsanto έχει αμφισβητήσει αυτούς τους νόμους σε δικαστήρια και των δύο χωρών, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τις δημοκρατίες. Μέσα από ομάδες συμφερόντων, η Monsanto ζήτησε με διεθνείς πιέσεις την κατάργηση των πλαισίων ασφάλειας που εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των φυτών και των πολιτών.

Η Monsanto εξακολουθεί να επιτίθεται στη νομοθεσία της Αργεντινής, επιδιώκοντας να αλλάξει τους νόμους που έρχονται σε αντίθεση με το κέρδος των εταιριών. «Στην περίπτωση της αγωγής κατά της Monsanto στην Αργεντινή το 2013, ζητήσαμε να έχουμε πρόσβαση στις μελέτες που διεξάγονται από την Monsanto. Αυτή η νομική πράξη εγκρίθηκε και θα μπορούσαμε να δούμε με τα μάτια μας ότι οι μελέτες τους είναι απλά σκουπίδια της επιστήμης », δήλωσε ο Φερνάντο Cabaleiro.

Δηλητηρίαση της ζωής:

Με την εισαγωγή δηλητήριων όπως το Roundup (glyphosate) και Μπάστα (γλυφοσινικό), η Monsanto έχει εκθέσει εκατομμύρια ανθρώπους σε δηλητήρια. Σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι που πάσχουν από νευρολογικές ασθένειες όπως ο αυτισμός και η νόσος Αλτσχάιμερ, ασθένειες που συνδέονται με τη διατροφή, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης, και αναπτύσσουν αμέτρητες επιπλοκές στην υγεία. Τα δηλητήρια που δια της βίας εξαπέλυσε στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι ο κύριος λόγος για αυτές τις ασθένειες.

Επίθεση κατά της επιστήμης:

Η Monsanto έχει εργαστεί για να παραπλανήσει το κοινό σχετικά με την επιστήμη πίσω από τη χημική γεωργία. Έχουν επηρεάσει πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά περιοδικά και επιστήμονες για να κατευθύνουν το κοινό μακριά από την διαφάνεια και την αυστηρή επιστημονική ανάλυση.

Η monsanto έχει εργαστεί για να δυσφημίσει ανεξάρτητους επιστήμονες, όπως ο Δρ Α Putzai, Δρ Gilles-Eric Séralini, Shiv Chopra και πολλοί άλλοι που ασχολούνται με την ανεξάρτητη έρευνα.

Η Αγρο-οικολογία μπορεί να θρέψει τον κόσμο με θρεπτικά και καθαρά τρόφιμα, ενώ, επίσης, μπορεί να βοηθήσει στο να σταματήσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Εδώ κάνουμε μια νέα αρχή για το σεβασμό και την προστασία της μητέρας γης, του νερού, των σπόρων, της γης και του αέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες

[ΠΗΓΗ: ΠΕΛΙΤΙ